Verbeter hoe je site verschijnt in zoekmachines


Hier vindt je meer beproefde tips over zoekmachine optimalisatie. Maar voordat je ze toepast, zorg ervoor dat je het advies van de vorige pagina hebt geïmplementeerd over de kernkwaliteiten die je helpen bij het weergeven van je site in de resultaten.

_ _ _ _ _

Hoe je de prestatie van je site in zoekmachines kunt controleren?

Velen van ons zullen gewoon de naam van onze site of de naam van ons bedrijf in Google typen en als we er als eerste uitkomen zijn we tevreden ... maar je hoeft het hier niet bij te laten. Als je naam origineel genoeg is, dan is dit normaal.

Als je potentiële klanten je naam nog niet kennen dan zoeken ze op naar wat je aanbiedt.

► Hier is een gids over hoe je je prestaties op zoekmachines kunt controleren:


_ _ _ _ _

Hoe kun je je site handmatig bij lijsten en zoekmachines registreren?

Let op: het is beter om links te hebben van kwaliteitssites die naar jou verwijzen en te wachten op Google, Yahoo en Bing en je website op die manier ontdekken.

Het is echter ook gebruikelijk om je aanwezigheid handmatig aan te geven aan zoekmachines en ook vaak essentieel om opgenomen in bepaalde zoeklijsten te zijn die interessant zijn voor jouw activiteiten.

► Hier is een pagina over het handmatig doorgeven van je site aan zoekmachines en directories

_ _ _ _ _

De titels van je website zijn zeer belangrijk

De pagina- en bloktitels verschijnen in verschillende kleuren, lettertypen of maten. Ze helpen je bij het definiëren en organiseren van de inhoud. Ze worden ook "gelezen" door zoekmachines dus gebruik je sleutelwoorden en zoekwoorden in deze titels. Maar doe het zo natuurlijk mogelijk en wees niet te repetitief.
Maar eigenlijk hoe en waar zijn ze zo belangrijk, Titels.

► Bekijk onze pagina over hoe je de verschillende titels van je website kunt schrijven


_ _ _ _ _

Maak aanvullende pagina's

Maak een Facebook-pagina, een blog, gebruik Twitter ... Al deze plaatsen kunnen helpen meer aan je lezers te bieden en nieuwe lezers erbij te krijgen via de links die van deze pagina's naar jouw website komen. Deze links worden gezien door zoekmachines en zullen waarde toevoegen aan je site.

► Bekijk onze gids over hoe je sociale netwerken kunt gebruiken om een site te promoten

Klik op de < sleutel > op iedere pagina


_ _ _ _ _

Wat zijn Meta tags?

Je hebt misschien wel eens gehoord van metatags of metadata. Veel website bouwers zullen je "zoekmachine optimalisatie" verkopen door je alleen deze te laten bewerken.

Als je serieus bent over je website begrijp dan dat zoekmachines je site vooral zullen beoordelen op de kwaliteit van de inhoud en de organisatie ervan. Meta-tags zijn minder belangrijk dan links van andere kwaliteitssites ( bijvoorbeeld een van jou) Meta-tags alleen zullen een slechte site niet helpen.


Meta-tags hebben echter hun belang in het helpen van lezers en zoekmachines.

SimDif, in zowel Starter als Pro-sites, stelt je in staat om vier verschillende metatags te bewerken die kunnen worden gebruikt om lezers en zoekmachines te helpen je website een beetje beter te begrijpen.

► Hier onze gids over hoe je metatags in je website compleet kunt maken.

_ _ _ _ _

Hoe verander ik de manier waarop mijn site wordt weergegeven in zoekmachines?

De meta-tags "titel" en "omschrijving" worden weergegeven wanneer je site wordt weergegeven in zoekmachine resultaten. Het is waar je toekomstige klant op klikt.

Sommige meta-tags worden weergegeven in zoekresultaten

De "titel" metatag

Deze tag staat boven aan het venster in het tabblad. Het komt ook voor als de eerste regel van het resultaat van je site op een zoekmachine resultatenpagina. (Het mag maximaal 70 karakters bevatten.)


De "beschrijving" metatag

Deze tag wordt niet overal op de site weergegeven maar wordt weergegeven in de zoekresultaten, net onder de titel en onder de naam van je pagina. (De gemarkeerde woorden zijn de zoektermen van gebruikers.)
► Hier is onze gids over hoe je metatags in je website compleet kunt maken.

Onthoud dat deze tags de eerste indrukken zijn die een potentiële klant ooit van jouw bedrijf en website zal krijgen. Het moet daarom kort, krachtig en accuraat zijn._ _ _ _ _

Wat zijn zoekwoorden?

Zij komen van je lezer, niet van jou.
Het zijn de woorden en uitdrukkingen die door je klanten of potentiële bezoekers worden gebruikt.
Ze worden spontaan gebruikt in zowel het echte leven als wanneer mensen op Google zoeken. Ze kunnen per locatie variëren omdat je klanten hun vragen anders stellen.
Ze zijn de woorden en zinnen die mensen gebruiken om dingen op het web te vinden. Als je de taal van je beoogde lezers kunt spiegelen krijg je meer bezoekers.


Vergeet niet dat er nu miljarden sites op het web zijn. Als je probeert te concurreren tegen (zinnen te gebruiken die) grotere en oudere sites gebruiken, dan heb je wellicht minder succes. Probeer de zinnen te vinden die passen bij jouw niche, de dingen die jou onderscheiden van de anderen.
► Leer hoe je zoekwoorden voor je eigen site definieert