Hoe zoekmachines te helpen jouw site te registreren en voor te stellen

Hier zijn enkele praktische tips om de kansen te vergroten om zoekmachines jouw site te bieden als antwoord op de vragen van hun gebruikers.


Als je op zoek bent naar een stapsgewijze methode om kwaliteitssites te creëren die opgemerkt worden,
Dan zou je kunnen beginnen met deze: http://write-for-the-web.simdif.com


Onze gratis gidsen kunnen je helpen om beter te begrijpen hoe je:       


◊  Originele en rijke inhoud maakt

Vermijd content die ook elders op het web bestaat. Zelfs als is het je eigen materiaal. Verrijk het onderwerp met je site. Houd in het achterhoofd dat je site nuttig zal zijn voor je lezer. Dit is een cruciale stap in zoekmachine optimalisatie.


◊  Organiseer je inhoud zo dat iedere pagina één van de vragen van je lezers beantwoordt

Lezers moeten antwoorden op hun vragen kunnen vinden door het zien van de namen van de tabbladen. Door het standpunt van de lezer aan te nemen en hoe je aan hun verwachtingen kunt voldoen, helpt  het Google ook om je site te begrijpen en te raadplegen.◊  Gebruik de taal van je beoogde lezers

Gebruik alledaagse taal omdat je lezers ook dezelfde sleutelwoorden en zinnen gebruiken voor zoekopdrachten. Gebruik deze zinnen veelvuldig maar voorkom dat ze meer dan nodig in je site voorkomen omdat zowel je lezers als Google het verdacht zullen vinden.
Gebruik algemene synoniemen om ervoor te zorgen dat de taal van je site een natuurlijke verscheidenheid heeft. Verrijk je site met termen en onderwerpen die bij je lezers bekend zijn en direct verband houden met je activiteit. Houd zinnen kort en simpel omdat bezoekers op websites bladeren meer dan dat ze lezen.


◊  Overweeg het belang van geografische locatie

Als je bedrijf verband houd met een plaats of een stad of een regio, en vooral als je lezers het gebied waarschijnlijk zullen kennen, aarzel dan niet om het te noemen. Je zou een pagina kunnen maken die aan deze plaats gewijd is. Maak gebruik van Google Maps, voeg nuttige links toe die verband houden met deze plaats, ... en noem de plaatsnamen ook in de sleutelzinnen.


◊  Maak een links pagina op je site

Deze pagina moet links koppelen die jou zinvol lijken. Bij voorkeur in relatie tot het onderwerp van de site. Laat de sites die je linkt weten dat je de link hebt gemaakt. Zij kunnen eventueel de gunst terug doen door een link naar jouw site op hun pagina's te plaatsen.


◊  Moedig links van andere websites naar jouw website aan

Als Google al deze sites kent, zal het hen volgen en jouw site dienovereenkomstig evalueren. Google bouwt voortdurend zijn visie op het wereldwijde web door de beschikbare links te volgen. Bij voorkeur zouden deze koppelingen van kwaliteitssites zijn die gerelateerd zijn aan je onderwerp. Zoals gebruikelijk, en vooral hier, is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit.


◊  Bouw je site voor de lange termijn

Tijd is een belangrijke factor voor je site. Het kan een paar weken duren voordat de site door zoekmachines wordt vermeld. Enkel leeftijd heeft al waarde in de ogen van Google. Zoekmachines moeten ervan overtuigd zijn dat je site niet binnen enkele dagen zal verdwijnen. Laat zien dat je site evolueert door het regelmatig bij te werken. Dit is een van de tekenen van een waardevolle website.


◊  Communiceer het adres van je site

Email vrienden en collega's over de lancering en belangrijke updates van je site om ze aan te kondigen. Facebook kan een goede plek zijn om dit te doen. Laat relevante reacties op forums en sociale netwerken achter met onderwerpen die vergelijkbaar zijn met die van jou. Vermeld je websiteadres in de handtekening. Voeg het adres van je site toe in je visitekaartjes, flyers en in de handtekening van je e-mails. Vergeet bovendien niet de functie "AddThis" in je site aan te zetten.


Alle en elk van deze principes zijn echt belangrijk, verwaarloos ze niet.

Het kan zelfs een goed idee zijn om ze zo nu en dan na te lopen...

Je zou de volgende zeer interessante pagina over dit onderwerp kunnen lezen:

     Klik hier voor meer advies over zoekmachine optimalisatie (SEO).← Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen