Enkele tips over het bewerken van tekst op je website


Als je tekst van documenten of websites kopieert en plakt zijn er twee dingen waar je op moet letten en waar je voorzichtig mee moet zijn.

_  _  _  _  _

1 • Herschrijf de inhoud

Je wilt dat je site originele en rijke inhoud heeft. Je wilt absoluut geen inhoud hebben die elders op het web al bestaat, zelfs als het van jezelf afkomstig is. Indien een paar zinnen en zeker als een heel hoofdstuk al op het web bestaat, dan kunnen zoekmachines het als "duplicate inhoud" beschouwen. Het risico bestaat dat zoekmachines je site als een kopie of als een oninteressante bron van informatie beschouwen en in het ergste geval je site identificeren als inhoudsdiefstal en je blacklisten.

Om die reden is het minste dat je moet doen het aan passen en aanzienlijk verrijken van de inhoud die je importeert. Het maakt deel uit van jouw inspanningen om je site origineel en bruikbaar te houden voor je lezers.


_  _  _  _  _

2 • Maak je tekst 'schoon' voordat je het opmaakt.

Bij het kopiëren en plakken van een stuk tekst uit een Word-document of website wordt ook vaak de opmaak mee gekopiëerd. De tekst editor van SimDif zal z'n best doen om deze opmaak te verwijderen maar er blijven soms enkele HTML-fragmenten in de tekst achter. Dit kan vervolgens problemen geven wanneer je tekst vet maakt, een titel plaatst of een link bewerkt ...

Dit pictogram is de oplossing voor veel problemen met de opmaak (kan er wat anders uitzien in Android)

Als dingen vreemd verschijnen

Probeer de tekst van alle opmaak te "reinigen" door op het rode borstelpictogram rechtsboven in de teksteditor te klikken.

Dit verwijdert alle opmaak maar behoudt de tekst zodat deze opnieuw vormgegeven kan worden.


_  _  _  _  _

Fonts aanpassen

Neem in acht dat elk deel van tekst een eigen formaat heeft. Als je binnen bestaande tekst een titel plaatst dan zal de titel groter zijn. De titels van pagina's zijn meestal nog groter.
► Lees meer over titels in onze gids Schrijven voor het web

•  Lettergrootte op Starter sites
     De grootte van alle lettertypes (tekst, titels, sitenaam en tabs) kunnen worden gewijzigd in site-instellingen.
    1. Ga naar "Site-instellingen", het tweede pictogram rechtsboven in de Editor.
    2. Open het vierde tabblad van boven, "wijzig de grootte van de lettertypes op deze site"
    3. Kies één van de 3 opties en klik op toepassen.

•  Lettergrootte op Pro Sites
    Alle lettertypen (sitenaam, pagina's- bloktitels en tabbladen ...) kunnen in de ThemaDesigner worden aangepast.
      Ga naar Thema's > Bewerken > Selecteer het tabblad 'Tekst' en verander lettergrootte, stijlen en kleuren.Ga terug naar de lijst met veelgestelde vragen