_ _ _ _
Om je te helpen het meeste uit de recensie te halen,
zijn hier de meest voorkomende tips die we vonden dat we het meest gaven.
Voordat je je site voorlegt zou je even naar de punten hieronder kunnen kijken om te zien of ze voor jouw site van nut kunnen zijn. Je zou toch niet willen dat we deze essentiële adviezen louter blijven herhalen. Je wilt dat we in staat zijn om dieper op jouw site in te gaan en echt eens kijken naar wat voor jou specifiek van nut kan zijn.
• Je voorpagina is niet een "Over ons" pagina.
De titel van deze pagina (net onder de titel van de site) moet beschrijven waar je site over gaat, op een zeer beknopte manier met de woorden die je lezers zullen gebruiken om jou op zoekmachines te vinden. "Home", "Welkom bij ..", zijn geen goede keuzes in dit geval.
Mensen typen niet 'Welkom op onze site' om een 'appartement te huur in NYC' te vinden. Iemand zal wel bijvoorbeeld "familiepension in Bali" typen of "woning in de buurt van Cardiff". Dus een titel vaststellen zoals voor van een product "Gevorderde cursus massage in Lutjebroek" ...
Waar jouw site over gaat. Wat beschrijft het beste wat jij doet? In hun eigen woorden.
• Probeer alsjeblieft eens om op een stuk papier op te schrijven wat de vragen zijn die klanten over jouw activiteit hebben, in hun eigen alledaagse bewoordingen.
Serieus. Maak een lijst.
Als je klaar bent, maak dan nog eens een lijst, maar dan met de vragen zoals zij ze op Google zouden stellen. Je zult zien, beide lijsten zijn niet dezelfde formuleringen. Beide lijsten zijn belangrijk. Zij zouden je moeten helpen begrijpen welke antwoorden je site moet verschaffen aan toekomstige contacten.
• En probeer dan je site te herzien met deze regel in gedachte:
1 vraag = 1 onderwerp = 1 antwoord = 1 pagina
Zelfs als je denkt dat het al het geval is, bovenstaande regel zal nuttig zijn om te zien of je een pagina mist. Je zult verbaasd zijn. En het kan een groot verschil maken.
Zorg ervoor dat de naam van de tab de inhoud goed omschrijft. Het zou voor iedereen duidelijk moeten zijn waar die pagina over gaat.
Tip: als het tabblad te kort is om de inhoud te beschrijven, overweeg dan om er twee pagina's van te maken.
• Hergroepeer je tabbladen visueel op onderwerp of naar belang.
Nooit meer dan 6 samen.
Iets wat je kunt overwegen om je site meer bezoeker vriendelijk te maken is om kleine groepen van tabbladen te maken. Het creëren van kleine groepen helpt om ze erop te laten klikken.. Je zult met de tijd zien hoe de impact op het aantal paginaweegaves is naar gelang bezoekers je site gebruiken.
► http://write-for-the-web.simdif.com/regroup_your_tabs.html
• Overweeg om een nieuwe pagina te bouwen, een die een homepage zou kunnen zijn.
Een andere belangrijke oefening met onderschatte waarde.
Indien we het al eerder over de titel van de eerste pagina hebben gehad, is het pas nu, nadat alle andere pagina's zijn gemaakt, dat je kunt hopen op een homepage die je site verdient.
- Het gaat over het presenteren van jouw activiteit, heel beknopt, met de lezers z'n eigen woorden. Vermijd technische termen die alleen professionals (zoals jij) zouden gebruiken.
- Het gaat erom om duidelijke links te creëren naar de belangrijkste pagina's in je site. Mensen zullen niet veel lezen, maar ze zullen klikken op wat voelt als een antwoord op de vraag die ze in gedachten hadden toen ze naar jouw site kwamen. Je wilt hen helpen bij het klikken.
Probeer om het advies uit de link hieronder op te volgen, en zie hoe het gaat:
► http://write-for-the-web.simdif.com/a_good_home_page.html
• Denk na over je titels
Titels zijn sleutels
"Titels" vind je op veel plaatsen in je site, bovenaan pagina's, in blokken, in de metatags, ...
Ze zijn er om je lezers comfortabel te laten bladeren maar ook om zoekmachines de inhoud en de organisatie van jouw site beter te laten begrijpen.
► Klik hier om onze gids te raadplegen over hoe je je titels kiest
• Veel van je pagina's hebben geen metatags
Metatags zijn een verborgen onderdeel van je site
SimDif help je om ze gemakkelijk te bewerken, zelfs in de gratis Starter-versie. Klik op het << sleutel>> icoon in de rechterbovenhoek van ieder pagina.
De gids hieronder kan heel nuttig zijn: desalniettemin wordt de "sleutelwoorden" tag vaak overschat. Hier hoef je eigelijk niets in te vullen. Google haalt de sleutelwoorden uit de tekst van je pagina. De naam van de pagina en de beschrijving zijn wel van wezenlijk belang:
► Raadpleeg deze handleiding over hoe je je metatags definieert
• Je e-mailadres en de contactpagina
Je zou eigenlijk je e-mailadres niet moeten tonen in de voettekst of in je pagina's.
Maak in plaats daarvan een link naar de contact pagina. Met de contactpagina kan iemand op elk gewenst moment van elk apparaat een e-mail sturen zonder dat je je e-mailadres hoeft op te geven.
Misschien heb je wel eens gehoord van "robots" die gebruikt worden door gewetenloze personen om e-mailadressen te verzamelen om lijsten op bouwen van doelwitten voor spam. De contact pagina helpt om je e-mail box te beschermen tegen zulke spam.
• Google leest geen afbeeldingen
Iedere keer opnieuw, probeer foto's te zien als een illustratie van wat er geschreven staat.
Zeker, het strooien met de beste foto's die we hebben kan prettig voelen. Vanwege je vaardigheden op Photoshop of omdat je ze nu eenmaal hebt. Lijkt het functioneel om een soort leuke flyer rechts op de homepage te plaatsen ... Maar als het gaat om websitebouw helpt dit eigenlijk helemaal niet. Zoekmachines "lezen" gewoon geen foto's. Dus:
- Schrijf je tekst eerst, weet je nog, om de vraag van je gebruiker te beantwoorden ...
- pas dan Illustreer je de tekst. Lezers vinden het ook leuk om daadwerkelijk te zien waar het over gaat.
Vergeet niet om de naam en de beschrijving * van de foto te definiëren.
* De beschrijving verschijnt onder de afbeelding (zie onderstaande afbeelding).